Luchtig gecalculeerd

Deel deze case
Info
Middelen

Inhoud

De Zehnder Group is een succesvolle internationale organisatie met sterke familie banden. Ze staan voor het creëren van energie-efficiënte oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Denk hierbij aan ventilatie, radiotoren en luchtzuiveringssystemen. 
Een internationaal opererend bedrijf als Zehnder heeft behoefte aan een gestructureerde workflow waarbij onder andere productselectie, berekeningen, offertes en bestellingen volgens een eenduidige systematiek worden opgesteld en afgehandeld. En dàt is precies waarin wij konden voorzien.

Waarom

Zehnder was op zoek naar een partner die met hen kon meedenken in het structureren van de workflow, waaronder het verkoop- en selectieproces. Er werd toen bijvoorbeeld nog gewerkt met verschillende werkdocumenten in verschillende landen, waardoor er ruis kon ontstaan. Om in marktaandeel verder te kunnen groeien zocht Zehnder naar een oplossing om die ruis voorgoed te voorkomen.  

Hoe

Samen met Zehnder werden de workflows in kaart gebracht; van start- tot eindpunt, inclusief de verschillende in- en uitstapmomenten in het proces. Hieruit zijn flowcharts ontstaan, waarbij vervolgens passende digitale techniek en meetinstrumenten zijn gezocht. Ook werd er alvast een koppeling ontwikkeld met de ERP en CRM applicaties van Zehnder. Zo hoeft data op maar één plek te worden aangepast.

Wat

Ons zusterbedrijf ReveNew maakte ComfoSuite. Deze applicatie wordt wereldwijd gebruikt en bestaat uit 4 modules: ComfoPlan (selectieprogramma van ventilatie units voor de woningbouw), ComfoQuote (offerteprogramma van het gehele Zehnder assortiment), ComfoAirXL (utiliteitventilatie en warmteterugwinning berekenmodule) en Clean Air Solutions (productselectie en contract programma). 

Zij kiezen All Active