Luchtig gecalculeerd met software op maat

Deel deze case
AddThis disabled due to cookie consent.
Info
Middelen

Inhoud

De Zehnder Group is een succesvolle internationale organisatie met sterke familie banden. Ze staan voor het creëren van energie-efficiënte oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Denk hierbij aan ventilatie, radiotoren en luchtzuiveringssystemen. 
Een internationaal opererend bedrijf als Zehnder heeft behoefte aan een gestructureerde workflow waarbij onder andere productselectie, berekeningen, offertes en bestellingen volgens een eenduidige systematiek worden opgesteld en afgehandeld. En dàt is precies waarin wij konden voorzien. 

Revenew realiseerde en onderhoud alle product configuratoren voor Zehnder. Deze configuratoren worden wereldwijd gebruikt in het verkoopkanaal van Zehnder. Niet alleen medewerkers van Zehnder maar ook de partners (waaronder installateurs) maken gebruik van deze applicaties. Alle applicaties zijn naadloos aangesloten op de ERP en CRM systemen van Zehnder. 

 

Direct contact opnemen

Waarom

Zehnder was op zoek naar een partner die met hen kon meedenken in het structureren van de workflow, waaronder het verkoop- en selectieproces. Er werd destijds bijvoorbeeld nog gewerkt met verschillende werkdocumenten in verschillende landen, waardoor er geen sprake was van een eenduidige werkwijze. Om in marktaandeel verder te kunnen groeien zocht Zehnder naar een oplossing om effectiever en efficiënter te kunnen werken zodat de time to market ook aanzienlijk kon worden beperkt.   

Hoe

Samen met Zehnder werden de workflows in kaart gebracht; van start- tot eindpunt, inclusief de verschillende in- en uitstapmomenten in het proces. Hieruit zijn flowcharts ontstaan, waarbij vervolgens passende digitale techniek en meetinstrumenten zijn gezocht. Ook werd er alvast een koppeling ontwikkeld met de ERP en CRM applicaties van Zehnder. Zo hoeft data op maar één plek te worden aangepast. Op deze manier werd al direct het voordeel van deze aangepaste werkwijze duidelijk binnen de organisatie.

Wat

ReveNew bouwde ComfoSuite. Deze applicatie wordt wereldwijd gebruikt en bestaat uit 4 modules: ComfoPlan (selectieprogramma van ventilatie units voor de woningbouw), ComfoQuote (offerteprogramma van het gehele Zehnder assortiment), ComfoAirXL (utiliteitventilatie en warmteterugwinning berekenmodule) en Clean Air Solutions (productselectie en contract programma). Deze verschillende modules sluiten naadloos op elkaar aan en zijn voor iedere gebruiker gelijk.